Nykterhet

Nya medlemmar distriktets största utmaning

Hallå där! Peter Olsson som är distriktsordförande i Östergötlands distrikt.

Hur ser medlemsutvecklingen ut i distriktet?
– Ganska stillastående tyvärr. Men vi pratar mycket värvning och försöker få föreningarna att börja värva. Vi vill ut på marknader och mässor för att synas.

Har ni något nytt på gång inför hösten?
– Nja, vi försöker väl förnya verksamheten på olika sätt och inspirera föreningarna att hitta på lite nya saker. Ett familjeläger ordnades genom en förening här i distriktet och det är ett exempel på att bra initiativ. Lägerverksamhet har vi inte sysslat med tidigare och är ett utmärkt sätt att nå ut och göra något konkret, samtidigt som vi marknadsför oss själva.

Vilka är era största utmaningar?
– Medlemsutvecklingen och att få folk att ställa upp i styrelser. Sedan är det svårt att få till ett nytänkande, där måste vi jobba bättre. Genom att söka nya nätverk och arbeta ihop med andra organisationer, kommun och landsting tror jag att vi kan få en nytändning. Vi har redan samarbetat en del med landsting och kommun och vill fortsätta på den banan. Men den allra största utmaningen är nog att få fler medlemmar. Utan medlemmar finns vi ju inte. Men det är knepigt. Vissa föreningar får in någon eldsjäl och så händer det grejer. Andra föreningar dör ut, det händer inte så mycket.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent