IOGT-NTO

Nya grepp i Gävle-Dala

Gävle-Dala-distriktet satsar på folkhälsan och bjuder in till en kursdag med brottaren Martin Lidberg.

Hallå Marie Hillner, verksamhetsutvecklare IOGT-NTO Gävle-Dala distrikt. Den 16 november arrangerar ni en kursdag tillsammans med brottaren Martin Lidberg i Bergvik i Gävleborg. Vad ska ni göra?

– Han ska föreläsa och sedan träna med oss. Jag tror att han kommer visa enkla grunder i träning, men han kommer också att visa mer utmanande övningar.

Kommer ni att brottas?

– Nej, inte brottas! Eller, vad vet jag – men jag tror inte det. Martin Lidberg är ju också vinnare av Let’s Dance, så jag hoppas att han kanske bjuder upp till dans!

Varför gör ni detta?

– Vi vill inspirera till mer hälsa och rörelse i distriktet, dessutom har vi sedan tidigare en förening i Dalarna, som heter Dala äventyr & hälsa. Nu när vårt distrikt slagits samman med Gävleborg hoppas vi kunna expandera till Gävle–Dala äventyr & hälsa. Dagen med Martin Lidberg blir vårt första gemensamma projekt över distriktsgränserna – det blir trevligt och kul!

Hur kommer det sig att ni satsar på hälsoinriktning?

– Vi vill att medlemmarna ska få något nytt, något extra som de annars kanske inte hade fått möjlighet att göra om inte vi anordnade det. Sedan tycker vi att det är i linje med IOGT-NTO:s folkhälsotänk.

Vad är gör ni annars i distriktet?

– Vi har en verksamhet som kallas för Familjekällan som firar två år i november. Det är ett socialt forum för anhöriga till männsikor med missbruk eller beroende – en mötesplats för vuxna som söker kunskap och gemenskap inom anhörigfrågor.

– Vi kommer att ha ett tvåårs-kalas med bra föreläsningar och medlemserbjudanden. Vi har fått många medlemmar till IOGT-NTO genom Familjekällan. Många har processer med sig själva innan de tar steget att gå med – och det är så himla häftigt att se.

Mer från Accent