Alkoholfritt

Nya Almedalsdrinken lanserad

Men en smak av päron, lime och en twist av gurka kommer årets Almedalsdrink garanterat att göra succé under Almedalsveckan på mingel och uteställen.

Nytt för i år är att Almedalsdrinken kommer att serveras i en mobil drinkbar, så att ännu fler almedalsbesökare ska få tillgång till en bra alkoholfri drink.

Årets Almedalsdrink är, i likhet med 2012, 2013 och 2014, komponerad av bartendern Örjan Åstrand och är lätt att blanda till själv. Han har märkt av ett ökat intresse för alkoholfria drinkar de senaste åren – och ser sig som en ambassadör för dessa. Han värjer dock för uttrycket ”alkoholfritt alternativ”.

– Det är inget alternativ, utan ett förstahandsval, säger Örjan Åstrand.

Enligt Eric Tegnander, talesperson för Almedalsdrinken, ska årets drink vara mer tillgänglig så att ännu fler ska kunna prova den.

– Vi är många som ibland eller alltid väljer alkoholfritt och som inte slentrianmässigt vill bli hänvisade till vatten eller läsk. Almedalsdrinken vill inspirera till ett utökat alkoholfritt utbud under Almedalsveckan och resten av året, säger han.

Hur smakar årets Almedalsdrink?

– Den är väldigt god och frisk! Jag gillar i synnerhet den lilla twisten med gurka, som är ganska annorlunda. Det alla Almedalsdrinkar har gemensamt är att de inte är så söta, vilket annars kan vara ett problem med alkoholfritt. Årets Almedalsdrink är helt klart lyckad och kommer att göra succé under Almedalsveckan, säger Eric Tegnander.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer