Folkbildning

NBV arrangerar konserter under Världens största musikfestival

Den 5–11 oktober 2015 arrangerar studieförbunden, däribland NBV, Världens största musikfestival.

Hela Sverige är festivalområde och från norr till söder kommer det att finnas festivalscener där mängder av band, artister, körer och dj:s framför musik. Festivalen är till för alla genrer och alla åldrar.

– Festivalens syfte är att lyfta fram musiken inom folkbildningen och även folkbildningen i stort. Bidrag skärs ner medan vår verksamhet ökar. NBV är ett av de mindre studieförbunden och detta är ett ypperligt tillfälle för oss att synas och visa upp vår fantastiska musikverksamhet, våra grupper samt locka nya människor till våra drogfria scener, säger Elin Borgvall-Piel, verksamhetsansvarig för musik på NBV.

Flera evenemang kommer att arrangeras. På musikhuset Skriket i Göteborg kommer det bland annat att anordnas en feministisk spelning 9 oktober och speeddejting för musiker som vill hitta bandkompisar den 8 oktober.

Även en hiphopturné (Coast to coast hiphop tour by bus) vars artister är från NBV:s verksamheter kommer att synas under veckan och göra stopp på sex ställen i södra Sverige.

Mer från Accent