kulturfest

Musikfest i Umeås ordenshus

På lördag blir det musikfest i ordenshuset i Umeå. Det blir en Sober October-fest i kulturens tecken med musik, mingel och mat.

Ordenshuset i Umeå utsågs nyligen till Årets lokal av Våra Gårdar, och det är ju en anledning att fira lite extra. En annan är den pågående Sober October-kampanjen.

– Vi tänkte att vi ville fira alltihop och anordna en fest i kulturens tecken med musik, mat och annat skoj under lördagskvällen. Vi ska äta tillsammans och fantastiska Kalasorkestern uppträder, säger Carina Granberg, ordförande i IOGT-NTO Umeå, som tillsammans med Tina Engström står bakom den här festen.

Ett 50-tal personer är anmälda, vilket är ungefär det antal som får plats i lokalen utan att det blir för trångt. Alkoholfria drinkar från boken Mingla nykter kommer att serveras gratis till gästerna.

Idén med en alkoholfri bar fick arrangörerna från ett företag som grundades av två tjejer i Umeå. De har skrivit boken Mingla nykter, som innehåller tips på smårätter och alkoholfria drinkar.

– Vi ser att folk är mer medvetna om vad de dricker. Nu är det mycket hälsa som styr, vilket är positivt. Vi tycker att tjejerna har gjort ett jättebra jobb och vi hoppas naturligtvis att fler Umeåbor ska inspireras av boken, säger Carina Granberg.

Sober Octoberfesten är kostnadsfri och marknadsförs internt och i sociala medier.

– Vi ser mycket fram emot festen och hoppas att vi ska få trevligt tillsammans. Både gamla och nya medlemmar kommer och alla har fått möjlighet att ta med sig en vän vilket innebär är även många icke-medlemmar kommer. Det är ett jättebra sätt att visa upp vår verksamhet externt, säger Carina Granberg.

Mer från Accent