Kongress 2017

Möteslogga ska ta tillbaka landskapsblomma

2017 kommer för första gången alla förbund inom IOGT-NTO hålla sina högst beslutande möten i anslutning till varandra i Värmland. I helgen avtäcktes loggan för mötet och det är en logga med en baktanke.

– Det här är den första kongressloggan att skapas ur rörelsens gemensamma grafiska profil som togs fram i vintras, säger Linda Engström, kommunikations- och påverkanschef på IOGT-NTO.

Kongressloggan innehåller blåa nyanser från samtliga förbunds logotyper som samlats i mönstret av en blomma som inte är helt olika Värmlands landskapsblomma skogsstjärnan. Och det är just här baktanken ligger. Ordet Skogsstjärna har nämligen länge varit synonymt med hembränd sprit.

­– Om Värmlands landskapsblomma associerats med hembränt på det här sättet så tycker ju vi att man han förstört något väldigt fint. Vi vill ta tillbaka skogsstjärnan för att utmana alkoholnormen, säger Linda Engström.

hela-logganIOGT-NTO, UNF och Junis kommer nästa sommar hålla sina kongresser i Karlstad. Nykterhetens scoutförbund (NSF) kommer att hålla förbundsmöte, vilket är deras högsta beslutande organ, strax utanför Karlstad. Det är första gången som NSF har sitt förbundsmöte i anslutning till de övriga förbundens kongresser.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer