Nykterhet

Morgan Alling vald till Junis kompis 2012

Varje år delar Junis ut utmärkelsen Junis kompis till en känd eller offentlig person som är en bra förebild för barn och vuxna och som delar Junis värderingar. I år fick skådespelaren Morgan Alling utmärkelsen för sitt engagemang och sin vilja att agera i frågor som rör barns utsatthet. Han har själv haft en tuff uppväxt, vilket han har berättat om i bland annat sin bok ”Kriget är slut”.

– I Junis tycker vi att det är viktigt att vuxna som möter barn inte bara ser på, utan också reagerar och agerar om det finns särskilda behov. Morgan Alling är just en sådan vuxen – någon som ger de utsatta barnen en röst, säger Catharina Sandberg, förbundsordförande i IOGT-NTOs Juniorförbund.

– Jag blir helt rörd. Sånt här betyder mer än man kan tro, säger Morgan när han får ta emot diplomet av Ludvig Axäng, juniorreporter på Junis tidning Struten.

Priset delades ut den 14 september och består, förutom äran, av 20 000 kronor att skänka till en förening eller organisation som behöver uppmuntran och stöd. Morgan Alling har valt att skänka pengarna till den ideella föreningen Maskrosbarn.

Morgan Alling är Junis tionde kompis. Tidigare pristagare är bland andra Hillevi Wahl och Adam Tensta.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer