Alkoholfritt

Mobilt drinkteam fixar servering av Almedalsdrinken

Under Almedalsveckan kommer nykterhetsrörelsen att ha ett mobilt drinkteam på cirka fem personer ute bland mingel och evenemang.

Tanken är att erbjuda arrangörerna en all-inclusivelösning där teamet har med sig alla ingredienser, blandar och serverar drinken. Arrangören behöver inte göra mer än anmäla sitt intresse. Resten tar teamet hand om. De fem i teamet kommer att dela upp sig och kan alltså serva flera arrangemang samtidigt. Samtliga kommer att vara enhetligt klädda i en Almedalsskjorta med drinkreceptet på ryggen, så att det inte råder någon tvekan om vem som står bakom drinken.

– Jag tror att det kommer att bli väldigt uppskattat. De flesta arrangörer har fullt upp och har kanske inte tid att blanda och servera drinkar. Då rycker vi in, säger UNF:s ordförande Linda Engström, som också tror att jobbet kommer att vara jätteroligt.

– Man träffar massor av spännande människor och får tid att gå runt själv dagtid, eftersom drinkarna mest kommer att serveras eftermiddagar och kvällar, säger hon.

Hittills har teamet fått två bokningar; Social Venture Network samt Svenskt Kött. Många fler har skickat förfrågningar, så teamet kommer med all sannolikhet att få en hektisk vecka.

Bakom Almedalsdrinken ligger ett nätverk av ett flertal olika nykterhetsorganisationer, bland andra UNF och IOGT-NTO. Förra året fick Almedalsdrinken utmärkelsen ”Hetast i Almedalen”.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer