Nykterhetsrörelsens scoutförbund

Midsommarglädjen på topp i Mölnlycke

Tre år sen sist och toppenväder – stämningen kunde inte varit bättre när NSF bjöd in till traditionsenligt midsommarfirande.

– Det har varit kö sedan vi startade klockan två, säger Hans Hammarström, lärare på Wendelsbergs folkhögskola, och Laila Haiber, ”scoutförälder” i Nykterhetsrörelsens scoutförbund, NSF, i Mölnlycke.

De sitter vid insläppet till årets midsommarfirande på ängen nedanför folkhögskolan, och Accent får snabba på i en paus för att hinna med en pratstund.

– Det är väl postpandemieffekten, det verkar finnas ett stort behov att äntligen komma ut och fira, gissar Hans Hammarström.

Hans Hammasrtröm och Laila Haiber. Foto: Ulrica Ambjörn

– Ja, det är ett rejäl tryck. Och det är många nya ansikten i år. Det här är också ett av de trevligaste ställena att fira midsommar på, nyktert och familjevänligt, säger Laila Haiber.

Även vädret är på arrangörernas sida. Festgeneralen tillika scoutledaren Eva Kilnäs är mycket nöjd med dagen. På plats är ett 40-tal funktionärer som sköter allt från karusell, glassutdelning, chokladhjul, danslekar, sång och musik, och allt annat som hör till. Planeringen startade i februari och under veckan har ett 60-tal ideella krafter sett till att alla bitar kommit på plats.

Foto: Ulrica Ambjörn

– Det är ju inte första gången vi gör det här. Vi har hållit på sedan 1999. Men det är klart att det blir en del ändå. Vi försöker helt enkelt arrangera det midsommarfirande vi själva vill gå på, säger hon, och berättar att det nu är hennes son som leder dansen.

Behållningen går till verksamheten i Mölnlyckes NSF-kår.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer