IOGT-NTO

Medlemsbloggen ny arena för reflektioner

Nu är den här, IOGT-NTO:s medlemsblogg. Alla medlemmar är välkomna att skriva långt eller kort om stort eller smått kopplat till årets "femmor". Femmorna är: 5 procent, 50 verksamheter, 500 fester och 5000 nya medlemmar. Syftet är att bygga stolthet och lyfta fram bra verksamhet.

För några dagar sedan startades IOGT-NTO:s nya medlemsblogg. Syftet med bloggen är att skapa en plattform för medlemmar i hela landet att lyfta fram och berätta om vad de gör, hur de gör och varför.

– Huvudsaken är att inläggen på något vis är kopplade till ”femmorna”, IOGT-NTO:s mål för 2014; 5 procents ökad alkoholskatt, 50 nya verksamheter, 500 fester och 5000 nya medlemmar. Annars är det fritt fram att blogga om stort eller smått, vi lägger oss inte i, säger Linda Engström, vikarierande biträdande generalsekreterare på IOGT-NTO.

Hon berättar att bloggen är tillgänglig för alla medlemmar och här kan man skriva långt eller kort, reflektera, kommentera, lyfta fram eller diskutera sådant som känns angeläget och viktigt.

– Bloggen är främst tänkt att bygga intern stolthet och framhålla de goda exemplen från verksamheten. Från början var det tänkt som en politisk blogg, men nu är den framför allt kopplad till ”femmorna”, konstaterar Linda Engström, som ser bloggen som ett stort genombrott. Det har tidigare inte funnits några lättillgängliga forum för medlemmar att uttrycka en tanke eller åsikt. Medlemmar har exempelvis kunnat skicka in insändare till Accent eller skriva på Iggis debatt. Linda Engström understryker att den nya medlemsbloggen inte ett debattforum.

De intressantaste inläggen lyfts upp i Facebookflödet.

I april, när Fika för alla och valspurten drar igång hoppas Linda på att bloggandet ska ta rejäl fart och att åtminstone två till tre inlägg per vecka ska skrivas.

I nuläget är bloggens existens tidsbegränsad till i år. Men det finns anledning att tro att den kan leva vidare och då kopplas till kongressen.

Sugen på att skriva ett blogginlägg? Gå in på www.iogt.se/5555 och anmäl dig!

Mer från Accent