Junis

Många Junismedlemmar vill ha den nya t-shirten

Den 8 maj damp senaste Struten ner i alla Junis-medlemmars brevlådor och med den möjligheten att helt gratis skicka efter en fin Junis-t-shirt. Och responsen lät inte vänta på sig.

– Redan samma kväll började telefonen ringa med barn som ville kolla upp sitt medlemsnummer så att de kunde skicka efter t-shirten. Medlemsnumret finns på tidningen, men en del barn ville ha hjälp ändå. Efter några dagar hade vi skickat ut över tusen t-shirtar till Junisar i hela landet, vilket är jätteroligt. Det känns fantastiskt att så många har nappat och vill ha t-shirten, säger Ann-Britt Hagel, generalsekreterare för Junis.

15 000 t-shirtar är beställda, så alla som vill har möjlighet att få. I dag har Junis cirka 12 000 medlemmar och varje år värvas ungefär 5 000 nya, samtidigt som några slutar.

Varför har Junis valt att satsa så mycket på en gratis t-shirt?

– Vi tror att den fyller en väsentlig funktion för barnen och är en tydlig markering att man är med i Junis. Tröjan ger en gruppstärkande känsla och det är lätt att känna igen en annan Junis på t-shirten, säger Ann-Britt Hagel.

Mer från Accent