Nykterhet

Kollosommaren med Junis är igång

Kollosommaren med Junis är i full gång. 56 kollon arrangeras runt om i landet under hela sommarlovet – och några har redan varit. Som teaterkollot i Sollentuna dit 27 barn under 4 dagar kom för att sätta upp 5 pjäser.

Knappt hann frökens blombukett vissna förrän det var dags för det första Juniskollot. Redan den 10 juni drog de första igång. Först ut var Umeå, tätt följd av Stora lägret i Västland i Uppsala län, sommarlägret på Storön i Växjö och Trollebolägret i Lindesberg. En vecka in på sommarlovet hade hela tio kollon redan kört igång.

I Sollentuna i Stockholm startade ett teaterkollo den 15 juni – och succén var ett faktum, berättar kolloansvariga Junisledaren Therese Ericsson.

27 barn deltog i årets kollo som var 4 dagar långt. 5 ledare fanns på plats för att hjälpa och inspirera barnen.

– Konceptet är att barnen gör teaterövningar, skriver egna manus och sedan övar sina pjäser. Sista dagen är det uppvisning för släkt och vänner. Det gick otroligt bra. Trots att det var många barn, så fungerade gruppkonstellationerna till stor del som vi tänkt oss. Det blev fem bra pjäser i slutet. Både barn och föräldrar var glada och nöjda, säger Therese Ericsson, som tycker att det bästa med årets teaterkollo har varit det stora antalet barn och alla ledare.

– Det är fantastiskt roligt med många barn, men utan våra underbara ledare blir det inget kollo! Jag lovar varje år de stressade barnen, som tycker att de får för lite övningstid, att aldrig under 10 års teaterkollo har vi någonsin misslyckats med en uppvisning. Det löftet hölls även i år – mycket bra!

Mer från Accent