Junis

Junisledaren Ninnie Johansson belönad med Eriksstipendiet

Ninnie Johansson från Växjö var en av de som fick stipendium när Erikshjälpen uppmärksammade barn- och ungdomsledare runt om i landet.

För fjärde året i rad delar Erikshjälpen ut stipendier till ungdomsledare på de orter där organisationen har second hand-butiker. I Växjö gick priset till Junisledaren Ninnie Johansson. Stipendiet är på 5000 kronor och delas ut med den här motiveringen:

”För hennes beundransvärda insats inom JUNIS verksamhet. Ninnie har under decennier arbetat outtröttligt med denna verksamhet, inte bara genom planering och ledning av barn i olika ungdomsaktiviteter utan också lagt ner mycket tid på att finansiera verksamheten genom lottförsäljning med mera.”

– Det känns stort att just Erikshjälpen uppmärksammade mitt engagemang, eftersom de själva jobbar för barn och ungdomar i olika projekt i hela världen, säger Ninnie Johansson till Accent. Jag tänker barnen är vår framtid och de värderingar som IOGT -NTO ger med bland annat drogfrihet bär barnen med sig in i framtiden. Så det känns skönt att få vara med i barnens värld och att bli uppmärksammad av en vuxenorganisation.

Hur ska stipendiepengarna användas?

– Pengarna kommer väl till pass då vi nu kan satsa ännu mer på vår kända teaterverksamhet inom Junis i Växjö,  nu med en ny och stor härlig teaterlokal.

Junis är IOGT-NTO:s Juniorförbund. Du kan läsa mer om dem här.

Mer från Accent