Kongress 2015

Johnny Mostacero ny ordförande i IOGT-NTO

Under lördagseftermiddagen valde kongressen en ny förbundsstyrelse för IOGT-NTO. Till ordförande valdes som väntat Johnny Mostacero.

Förhandlingarna vid IOGT-NTO:s kongress i Lund är på väg att avslutas. Bland de sista punkterna på föredragningslistan fanns val av ny förbundsstyrelse.

Till ordförande valdes Johnny Mostacero, Halmstad. Han har en lång bakgrund inom organisationen, främst som anställd på olika nivåer. Senast kommer han från en tjänst som utvecklingskonsulent.

– När jag går hem idag gör jag det med 30 000 medlemmar vid min sida. Det känns fantastiskt, men det innebär också krav på mig att faktiskt uträtta något. Jag kommer att göra mitt bästa, sade Johnny Mostacero i samband med valet.

Till vice ordförande omvaldes Andrine Winther för ytterligare två år. Sekreterare blev Josefine Larsson, Hägersten och till kassör omvaldes Ulf Persson, Nacka. Jan Linde blev också omvald som studieledare.

Det fanns fler nominerade till ledamot än platser i förbundsstyrelsen så här måste kongressen gå till sluten omröstning. Resultatet av omröstningen blev enligt valberedningens förslag och följade valdes:

Lena Borgs, Hedemora
Eva Blomqvist, Karlskoga
Lina Boberg, Uppsala
Oskar Jalkevik, Stockholm
Carl-Åke Andersson, Nyköping
Lina Staav, Årsta
Hugo Hermansson, Växjö
Erik Winnfors Wannberg, Örebro

Samtliga är valda till nästa kongress, det vill säga på två år.

Mer från Accent