Nykterhet

IOGT-NTO:s vinbil levererar alkoholfritt

− Vi ger oss in i konkurrensen med andra leverantörer. Det finns ju både illegala vodkabilar, Systembolagets försök med hemleverans och vinklubbarnas hemkörning av alkoholdrycker. Men det är ju på alkoholfria drycker som efterfrågan ökar mest, säger Oskar Jalkevik, Stockholmsdistriktets ordförande och för dagen den chaufför som kör ut varorna till Accents reporter som råkar bli Vinbilens första kund.

Den 6 – 12 maj kan alltså alla som bor i Stockholm, Sundbyberg eller Solna kan få en låda med fem olika viner av märket Morouj samt en flaska Blåbär 100%. Paketet kostar 400 kronor och fri hemkörning ingår i priset. Dygnet runt.

− Vi vill slå ett slag för alkoholfria alternativ och gärna visa att det kan vara annat än mineralvatten och juice, säger Oskar Jalkevik.

Han påpekar att det är många tillfällen då det passar bäst att hålla sig till alkoholfritt.

− I familjesituationer, till exempel, när barnen ska vara med är det bra om föräldrarna inte blir påverkade, eller om man har tonårsbarn som är ute på kvällen och kanske behöver hämtas med bil, säger han.

Beställningar från Vinbilen gör man på hemsidan eller per telefon 0736-12 05 69.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer