Hojhäng

IOGT-NTO:s Nyktra bröder på turné med sina livshistorier

Sista helgen i juli ger sig IOGT-NTO-föreningen Nyktra bröder ut på vägarna. Deras mål är att knyta nya kontakter och dela livshistorier vid grillen.

Den nyktra gemenskapen är viktig för den som tagit sig ur ett missbruk. Hos IOGT-NTO-föreningen Nyktra bröder i Göteborg blir motorcykeln en punkt att samlas kring.

– När du nyss blivit nykter så behöver du en stöttande gemenskap med folk som har liknande intressen, säger föreningens sekreterare Lemi Kocaharzem.

Nu håller föreningen som bäst på att planera en hojresa med stopp i Halmstad, Helsingborg och Malmö fredag–söndag den sista helgen i juli. Tanken är att besöka nyktra smultronställen och samlingslokaler, träffa medlemmar i andra IOGT-NTO-föreningar och andra intresserade, berätta om sin verksamhet, bjuda på sina ”lifestorys” – och grilla.

Lemi Kocaharzem. Foto: Niklas Johansson

– Vi hoppas ju att andra vill komma och träffa oss. Vi vill fortsätta att växa också på andra orter. Kanske kan vi i framtiden arrangera gemensamma event och träffar – som hojkollo ungefär, och knyta kontakter som man gör i motorcykelvärlden, säger Lemi Kocaharzem.

Alla detaljer är inte på plats, men Lemi Kocaharzem lovar att föreningen kommer att hålla sin Facebooksida IOGT-NTO:s Nyktra bröder uppdaterad för de som är intresserade och vill ha kontakt.

Accent återkommer med ett längre reportage om Nyktra bröder.

Mer från Accent