IOGT International

IOGT International stödjer ebolaoffer

Allt fler faller offer för ebolaviruset i Västafrika. Nu uppmanar IOGT International sina västafrikanska samarbetspartners att stödja hjälporganisationer som försöker stoppa sjukdomens spridning.

När den fruktade och smittsamma sjukdomen ebola nu sprider sig i Västafrika och skördar allt fler dödsoffer, uppmanar IOGT International sina samarbetspartners att stödja hjälporganisationer som Röda Korset och Läkare utan gränser. Det skriver IOGT Internationals ordförande Sven-Olov Carlsson i sin blogg.

Hittills har, enligt WHO, 1427 vuxna och barn dött till följd av sjukdomen i Liberia, Sierra Leone, Guinea och Nigeria. Flera tusen är sjuka.

-Det är en fruktansvärd tragedi och risken ökar för varje dag att fler ska insjukna och dö. Därför går vi nu ut och uppmanar våra nätverk och samarbetspartners att via de hjälporganisationer som finns på plats skänka pengar och på andra sätt bidra till att förhindra att sjukdomen sprider sig ytterligare, säger Sven-Olov Carlsson.

Han skriver i sin blogg att man på IOGT International är mycket sorgsna över att medlemmar i IOGT i Västafrika har fallit offer för ebola.

-Vi har i denna svåra situation diskuterat hur vi kan hjälpa till och har kommit fram till att det bästa vi kan göra är att uppmana medlemmar och samarbetspartners att på olika sätt stötta exempelvis Röda Korset, Läkare utan gränser och inte minst Världshälsoorgansationen (WHO).

Mer från Accent