Alkoholstopp

”Inför köpstopp på krogen!”

22-årige Samuel Eriksson skrev en insändare om att krogarna borde ha köpstopp efter klockan 22. Insändaren retade gallfeber på vissa och hyllades av andra. Nu möter han en krögare och fortsätter debatten om alkoholnormen.

Samuel Eriksson skrev insändaren – ”Inför köpstopp på krogen” – som publicerades på allehanda.se. Kommentarerna lät inte vänta på sig. Här är några exempel:

”Och vi som brukar går ut efter kl 22 får sitta och törsta ihjäl då eller?”

”Mycket bra skrivet! Alkoholen ställer till så mycket problem och kostnader för samhället så varför inte förbjuda den helt?”

”Det är väl ändå bättre att människor träffas på krogen under kontrollerade former, i stället för att stanna hemma där man förmodligen kommer att dricka mycket mer.”

”Det är som att Max inför ostförbud på burgarna vid middagstid.”

”Sjukaste jag hört! Är du för onykter så får väl vakterna göra sitt jobb i stället!”

Den 22-årige socionomstudenten, som själv inte är nykterist, är förvånad över uppståndelsen:

Jag är förbluffad över hur man dömde ut mig som 60-årig gubbe och nykterist. Och att folk inte läser hela insändaren utan bara rubriken, säger han till allehanda.se.

Poängen med insändaren var att han ville få andra att reflektera över alkoholnormen.

– Jag ville provocera kring en helig ko. Hur är det möjligt att man är 60 år och aldrig har reflekterat över alkoholen? Om folk skulle vara mer medvetna om normerna skulle man nog inte bara köra huvudet i väggen, säger han till allehanda.se.

Tidningen ordnade så att Samuel Eriksson fick möta Kristoffer Brantefalk, ägare av krogen Köttmagasinet, för att debattera frågan. Se debatten här:

Mer från Accent