Hemlösa

IOGT-NTO i Hässleholm öppnar dörren för hemlösa

Inom kort flyttar föreningen Hemlösa i Hässleholm på prov in i IOGT-NTOs föreningslokal Globen – för gemensam matlagning och umgänge under helgerna.

Med start i september får Hemlösa i Hässleholm, HiH, möjlighet att husera i IOGT-NTO:s centralt belägna lokaler under lördagar och söndagar. HiH höll tidigare till i kyrkans församlingshem Örtagården, men efter att kyrkan nu behöver lokalerna till annan verksamhet har IOGT-NTO beslutat att erbjuda sina lokaler till föreningen.

– De står ändå tomma under helgerna, och att bjuda in människor som hamnat lite utanför samhället ligger helt i linje med vår målsättning. Vi kör detta under hösten och gör därefter en utvärdering för att se hur det gått, säger Gunnar Haraldsson, ordförande i IOGT-NTO Hässleholm.

Globenhuset i Hässleholm
Foto: Våra Gårdar

Gunnar Haraldsson berättar att det är frukost, matlagning och samvaro som står i fokus för dem som kommer hit. Då det finns dusch och toa kan den som önskar passa på att tvätta sig. Alla är välkomna, inte bara hemlösa.

– Det kan handla om ensamstående som kanske vill träffa lite folk. Här erbjuds umgänge och en bit mat. Lokalerna håller öppet till mitt på dagen både lördagar och söndagar, säger Gunnar Haraldsson.

Han hoppas att tror att försöket ska slå väl ut och han planerar även en del gemensamma aktiviteter tillsammans med Hemlösa i Hässleholm, exempelvis kring Vit Jul.

Mer från Accent