Videoträff

Hallå där Winnie Blom-Jensen!

...som håller i en videoträff om Schyst resande i morgon kväll.

Varför har ni valt just det temat?

– Schyst resande är en paraplyorganisation som IOGT-NTO är medlemmar i. I morgon kommer Joakim Medin att prata om sexturism i Thailand, som han tidigare har skrivit en rapport om. Nu har han precis kommit hem från en ny Thailandsresa och har mycket att berätta. Det kommer att bli en spännande kväll.

Vem kan delta i konferensen?

– Alla som vill. Enklast är det att bege sig till någon av våra videokonferensanläggningar. Det finns åtminstone en anläggning i varje distrikt. Kontakta ditt distrikt, eller verksamhetsutvecklaren på förbundet, för att få veta var de finns. I nödfall kan man koppla upp sig via sin egen dator om man har ett konto på Lifesize.

Varför bara i nödfall?

– En stor del av vitsen med de här träffarna är diskussionerna som uppstår efteråt, över fikat. Det här är tredje året vi kör och vissa gånger har det inte räckt med en kväll utan deltagarna har fortsatt med en studiecirkel.

Vad har ni haft för teman tidigare?

– Agenda 2030 har vi haft vid ett par tillfällen och så har Elin Lundgren, som sitter i ECPAT:s styrelse medverkat. Torsdagens tema blir en fortsättning på det. (ECPAT är en organisation som arbetar mot sexuella övergrepp på barn.)

Vilka teman planerar ni framöver?

– Vi har träffar två gånger per termin. Nästa tillfälle är sista torsdagen i augusti då vi får träffa Pierre Andersson som skrivit boken Världens baksmälla. Vi kommer också att prata om Världens barn eftersom insamlingsperioden närmar sig då. Sista torsdagen i oktober är temat Alkoholskatt och global hälsa med Kristina Sperkova, som är ordförande i IOGT international.

Mer information om videoträffarna kan du få av Winnie Blom-Jensen eller 0701-90 84 61.

Mer från Accent