Nykterhet

Ebola drabbar IOGT Liberia

Den lokala IOGT-organisationen i Liberia är hårt drabbad av ebolautbrottet. 20 medlemmar har omkommit i sjukdomen hittills – kvar finns 30 föräldralösa barn.

Under öppnandet av IOGT:s världskongress i Thailand i dag uppmanade generalsekreterare Esbjörn Hörnberg de närvarande att bidra med pengar till IOGT Liberia.

I ett brev ställt till internationella IOGT:s styrelse beskriver Wesley M Johnson, ordförande för IOGT Liberia situationen: 20 medlemmar har hittills omkommit i Ebola och efter sig lämnar de 30 föräldralösa barn mellan tre och femton år.

– Alla de här barnen tas nu om hand vid vårt kontor i en hyrd femrumslägenhet, skriver han i brevet.

På plats finns fem IOGT-medlemmar som tar hand om barnen.

Kristina Sperkova, vice ordförande i internationella IOGT, berättar att styrelsen har haft kontinuerlig kontakt med den lokala organisationen i Liberia sedan ebolautbrottets början.

– I början uppmanade vi alla som ville hjälpa att skänka pengar till de internationella hjälporganisationer som finns på plats, vi bedömde att det skulle göra störst nytta. Men nu på kongressen vill vi också försöka att samla in pengar direkt till de här föräldralösa barnen.

Fotnot: Den som vill stödja arbetet mot Ebola i Liberia kan skänka pengar till någon organisation som arbetar på plats, exempelvis Röda Korset eller Läkare utan gränser.

Mer från Accent