Världens barn

Bad och bio för världens barn

Världens barn-insamlingen drar snart igång för fullt. Junisföreningen i Nyköping satsar på bad och bio för att samla in pengar.

Fredagen den 28 september går startskottet för årets Världens barn-insamling. Radiohjälpens insamling ger pengar till flera av IOGT-NTO-rörelsens internationella projekt, och runt om i landet görs ideella insatser för att dra in pengar.

Junis i Nyköping har med Världens barn högt på agendan i år. Föreningen kommer bland annat att visa bio där alla intäkter går till insamlingen.

– Vi har fått sponsorer som betalar bion, så pengarna vi får in från barn och föräldrar går till Världens barn. Temat för Världens barn är hashtag drömmar, så vi kommer visa filmen Coco. Den handlar om en kille som drömmer om att spela musik, men familjen vill inte kännas vid det, säger Andreas Ahlberg, konsulent på föreningen i Nyköping.

Från i morgon fredag till söndagen den 7 oktober kommer även reklam för Världens barn att visas i Nyköping – något som Junis har ordnat.

– Det är gratis för oss, eftersom vi har bra kontakter och det är ett så bra budskap, säger Andreas Ahlberg.

Även bad för Världens barn blir det, första helgen i oktober. Närmare bestämt simkollo.

– Simkollo är som en vanlig simskola. Man simmar i 30 minuter, sedan får man en banan och en festis, sedan vilar man 30 minuter, och så simmar man igen.

Föreningen har vanligtvis simskolor fyra dagar i veckan, men kollot blir en extragrej.

– Vi hoppas kunna samla in mellan 12 000 och 15 000 kronor på aktiviteterna. Och så kommer vi att informera om Världens barn, så att junisbarnen får veta lite mer.

Mer från Accent