Rörelsen

75 miljoner kronor till Världens barn efter årets insamling

Nu är fokusveckan för årets Världens barn-insamling avslutad. Totalt samlades 75 miljoner kronor in, vilket är fyra miljoner mer än förra året. ”Det är en lättnad”, säger Maria Bergqvist på IOGT-NTO.

Över hela landet har det skramlats med insamlingsbössor, och nu är årets Världens barn-satsning avslutad. Totalt har 75 miljoner kronor samlats in, men insamlingen fortsätter fram till den 31 december.

Årets Världens barn-satsning har alltså gett fyra miljoner mer än förra årets insamling – och IOGT-NTO är nöjd med resultatet.

– Det är jätteskönt, det är en lättnad. Vi var faktiskt lite oroliga för hur det skulle gå i år, så det känns fantastiskt roligt att folk är på och att så många vill vara med och ge just nu, säger Maria Bergqvist, kommunikatör och samordnare av Världens barn på IOGT-NTO.

Maria Bergqvist, kommunikatör på IOGT-NTO. Foto: Nathalie C. Andersson
Maria Bergqvist, kommunikatör på IOGT-NTO. Foto: Nathalie C. Andersson

Pengarna kommer att delas mellan de 22 organisationer som är med och anordnar Världens barn. Det är ännu inte klart hur stor del av summan som kommer gå till de projekt som IOGT-NTO-rörelsen är med och stöttar runt om i världen.

Mer från Accent