IOGT-NTO

40 nya IOGT-NTO verksamheter

Hittills i år har det startas närmare 40 nya verksamheter och föreningar inom IOGT-NTO. Vi har lyckats kommunicera våra mål på ett bra och effektivt sätt, säger Eva Blomkvist, biträdande generalsekreterare på IOGT-NTO.

I början av året sattes ribban. IOGT-NTO skulle under året starta minst 50 nya verksamheter och föreningar i enlighet med sifferleken 5-50-500-5000 (5 procents alkoholskatt, 50 nya verksamheter, 500 fester och 5000 nya medlemmar).

Redan nu har närmare 40 nya verksamheter och föreningar startats runt om i landet.

– Det är förstås jätteroligt! Vi har redan bildat 12 nya föreningar i år, med både bredd och mångfald. Det är lika många som vi brukar bilda på ett helt år annars. Några av de nya föreningarna är sprungna ur vårt projekt ”Nya grupper”, men flera har också bildats utifrån ett kompisgäng eller en verksamhetsidé, säger Eva Blomqvist, biträdande generalsekreterare på IOGT-NTO.

Här kan du se en karta över de nya verksamheterna. Klicka på symbolerna för att få mer information om önskad verksamhet:

Eva Blomqvist är övertygad om att anledningen till att så mycket ny verksamhet har dragits igång är att det lades stort fokus på detta i början av året.

Foto av Eva Blomqvist
Eva Blomqvist Foto: Eva Ekeroth

– Jag tror att det har bidragit till en mer tillåtande kultur, där fler och fler vågar starta upp verksamhet.  Ju fler som sätter igång, desto fler följer efter, säger Eva Blomqvist och tillägger att prognosen för resten av året ser mycket bra ut.

Mer från Accent