Cannabislegalisering

Tysk koalition vill legalisera cannabis

Den koalition som troligen kommer att styra Tyskland de närmaste åren vill legalisera cannabis.

I Tyskland pågår arbetet med att få ihop en koalitionregering av socialdemokrater, de gröna och liberala FDP. Nu kommer uppgifter om att en av de frågor om koalitionen enats om är legalisering av cannabis. Det rapporterar Deutsche Welle.

Koalitionen vill se en reglerad cannabismarknad med licenserade återförsäljare. De säger sig vilja legalisera på ett sätt som garanterar kvalitén och att barn skyddas, samtidigt som de hoppas strypa den svarta handeln med cannabis. Detta är en fråga som det gröna partiet och FDP drivit i flera år och som även socialdemokraterna gick till val på.

Legaliseringen skulle i så fall inledas med en försöksperiod på fyra år som sedan ska utvärderas. Hittills har cannabis enbart fått köpas och säljas för medicinska ändamål i Tyskland.

Koalitionen vill också se fler skademinimerande insatser för människor som använder narkotika, som bland annat möjligheten att få sina drogers innehåll kontrollerat. Tidigare i höst bekräftade Luxemburg att de kommer att legalisera småskalig cannabisodling för konsumtion i hushållen.

Mer från Accent