Cannabislegalisering

Thailand satsar på cannabisturism

Landets u-sväng i cannabisfrågan fortsätter.

När Thailand legaliserade medicinsk cannabis 2018 var de först i Sydostasien och bröt en trend av mycket restriktiv narkotikapolitik. Nu hoppas man kunna attrahera välbärgade utländska turister som vill dra nytta av mer liberala cannabislagar. Det rapporterar Bangkok Post.

Den thailändska cannabisindustrin har tagit mycket stryk av pandemin och en ökad cannabisturism skulle kunna vara en väg till återhämtning. Eftersom inga andra länder i Asien ännu har en öppen marknad för medicinsk cannabis skulle turister från övriga Asien kunna bli en stor marknad. Det tror åtminstone Jacky Ong som driver det digitala eventet Cannabis Investment Summit World.

Ännu saknas dock infrastrukturen med sjukhus och läkare som specialiserar sig på cannabisbehandlingar såväl som resepaket fokuserade på cannabisturism. Men thailändska reseföretag ligger i startgroparna för att utveckla denna typ av turism. Ett koncept som nu testas är resepaket som fokuserar på att besöka cannabisodlingar i utbildningssyfte men som inte inkluderar att turisterna får tillgång till cannabisbehandlingar.

Enligt en ny rapport beräknas den asiatiska cannabismarknaden vara värd 12,5 miljarder dollar om tre år. I nuläget värderas Thailands cannabismarknad till 661 miljoner dollar, varav 237 miljoner utgör den lagliga medicinska cannabismarknaden. Övriga 424 miljoner kontrolleras fortfarande av den svarta marknaden.

Mer från Accent