Cannabislegalisering

Cannabis ska ”dryga ut” thailändares inkomster

Thailändare tillåts odla sex cannabisplantor per hushåll enligt en ny lag.

Thailand har under de senaste åren liberaliserat sin inställning i förhoppning om att cannabis skulle kunna bli en ny inkomstkälla för landet. Nu tillåts varje hushåll odla sex plantor cannabis var, men enbart för försäljning till sjukhus och statliga institutioner, eller för att tillverka mat och kosmetika. Det rapporterar Bloomberg.

Den thailändska staten arrangerade nyligen konventet Cannabis 360 i Buriram, där cannabis lyftes fram som en framtida inkomst för landet och dess invånare. Thailands hälsominister Anutin Charnvirakul menar att cannabisodling är ett bra sätt för thailändare att dryga ut sin inkomst.

– Vi försöker lätta på restriktionerna för att ge allmänheten större tillgång till plantan, sa han i samband med konventet.

Privata odlare ska gå samman i kooperativ om minst sju personer, med statlig licens, för att kunna odla cannabis, skriver The Chronicle Herald. Den statliga läkemedelstillverkaren GPO har sagt att man kommer betala 13 700 kronor för ett kilo cannabis med 12 procent CBD-halt.

Thailand blev det första landet i Sydostasien att legalisera medicinsk cannabis 2018. Rekreationellt bruk är dock fortfarande förbjudet, men det är bara plantans blommor och frön som är reglerade och måste säljas till staten. Resten av plantan är oreglerad och kan användas i matlagning eller tillverkning av andra produkter.

Mer från Accent