Cannabislegalisering

Marocko legaliserar cannabis

Medicinsk, kosmetisk och industriell användning kommer att tillåtas.

Marockos representanthus röstade i förra veckan igenom den nya lagen med stor marginal. Det innebär att cannabis kommer att få användas i medicinska, kosmetiska och industriella syften. Att använda cannabis i berusningssyfte kommer även fortsättningsvis vara straffbart. Det rapporterar Africa News.

Marocko är sedan tidigare en av världens största producenter av illegal cannabis, och har traditionellt varit ett viktigt importland för den europeiska marknaden.

Flera andra afrikanska länder har ändrat sina cannabislagar under den senaste tiden. Rwanda tillåter nu tillverkning av medicinsk cannabis, Malawi vill ersätta sin tobaksproduktion med cannabis, och Sydafrika undersöker hur de skulle kunna ge sig in i den växande cannabisindustrin.

Hur Marockos nya lag kommer att påverka den illegala exporten till Europa återstår att se. Vissa rapporter från amerikanska delstater som legaliserat cannabis tyder på att illegala odlingar får lättare att etablera sig och smälta in i den lagliga produktionen.

Mer från Accent