Kanada

Cannabis för miljonbelopp förstörs

Den kanadensiska cannabisproducenten Canntrust tvingas destruera cannabis för ett värde av 65 miljoner kanadensiska dollar.

Bolaget blev av med sin licens i september i år när det uppdagades att de odlat stora mängder cannabis utan tillstånd. Det var myndigheten Health Canada som i juli upptäckte hela rum av olicenserade odlingar bakom falska väggar i Canntrusts anläggning.

Ledningen har bytts ut efter att man kunnat visa att högt uppsatta tjänstemän i bolaget kände till odlingen. Nu hoppas företaget kunna få tillbaka sin licens.

Färdig cannabis värd 65 miljoner kanadensiska dollar (motsvarande cirka 507 miljoner svenska kronor) kommer att gå upp i rök. Det handlar om varor som skickats tillbaka från handelspartners, patienter och återförsäljare. Dessutom förstör Canntrust även ”biologiska tillgångar” värda 12 miljoner kanadensiska dollar (cirka 93,5 miljoner svenska kronor).

Canntrust var tidigare leverantör till det danska läkemedelsföretaget Stenocare. Stenocare har rapporterat att de inte haft någon omsättning alls under årets tredje kvartal medan man arbetat med att byta leverantör. Företaget redovisar en förlust på 3,57 miljoner danska kronor.

Canntrust skriver i ett pressmeddelande att de nu gör allt de kan för att jobba med myndigheterna för att återfå sin licens så fort som möjligt.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer