Cannabis

Cannabisimport problem för danskt företag

Danska Stenocares produkter sattes i karantän i somras. Nu letar cannabisföretaget efter nya leverantörer.

I somras sattes Stenocares produkter i karantän av den danska läkemedelsstyrelsen efter att brister uppmärksammats hos företagets kanadensiska leverantörer, Canntrust. Kanadensiska myndigheter upptäckte i början av juli att Canntrust odlade cannabis i utrymmen i sina lokaler som man inte fått tillstånd att använda. Bolagets vd Peter Aceto och styrelseordföranden Eric Paul fick avgå efter att det framkommit att de känt till att utrymmena inte hade tillstånd. Enligt Bloomberg ska Aceto ha bett företagets personal att ”fortsätta som planerat” med odlingen i de olicenserade utrymmena. Det ska handla om fem av företagets totalt tolv växthus.

Nu har Stenocare fått information om att Canntrust inte heller levt upp till bestämmelser om bekämpningsmedel och man har därför börjat leta efter en ny leverantör. Det rapporterar Dagens industri. Bekämpningsmedlen Canntrust använt har varit godkända i Kanada, men går emot danska regelverk. Varorna som levererats från Kanada kommer att fortsätta hållas i karantän tills man har hunnit analysera innehållet.

Stenocare tillverkar medicinska cannabisprodukter och startade tidigare i år sin första cannabisodling på Jylland. De väntar sig kunna skörda sina första cannabisplantor under hösten men än så länge är man beroende av import.

Mer från Accent