Utmärkelse

”Garvis” årets folkbildare

IOGT-NTO-profilen Sven-Erik "Garvis" Alfredsson i Köping har utsetts till Årets folkbildare av Västmanlands länsbildningsförbund.

Grattis! Nu till den klassiska frågan: Hur känns det?

– Det känns bra. Trevligt att bli uppmärksammad på det här viset. Bildningsfrågorna har varit viktigt för mig genom åren. Och det är inte ”bara” den rapporteringsbara bildningen som är viktig. Fikastunden när man byter tankar och idéer med varandra är även den både viktig och utvecklande.

Hur har du firat?

– Jag har väl inte firat ännu, men är väldigt tacksam för alla gillande och fina kommentarer på Facebook.

Ur motiveringen:

”En sann eldsjäl och ambassadör för folkbildningen och demokratin genom sitt livslånga engagemang. Med driv och medmänsklighet lyfter han målgrupper med stora utmaningar i samhället och skapar betydelse människor emellan, både lokalt och internationellt.

Han har utmanat sin samtid och lyckats genomföra kreativa och storslagna projekt som legat i framkant både idé- och teknikmässigt, med en obotlig tro på att allt är möjligt.”

Är det något i motiveringen som du är extra glad över?

– Det är en fin motivering som jag är tacksam för. Men det som står i meningen: ”Med driv och medmänsklighet lyfter han målgrupper med stora utmaningar i samhället och skapar betydelse människor emellan, både lokalt och internationellt”, är nog det som jag är mest stolt över, och som givet mycket tillbaka till mig personligen.

Hur ser ditt engagemang ut idag?

– Jag håller på som jag alltid har gjort, men lägger engagemanget på det lokala arbetet. 

Vad har du för planer för framtiden?

– Förhoppningen är att vi skall bygga en samlingslokal. Om vi får de pengar vi sökt från Arvsfonden så kommer vi nog igång  redan i sommar. Då blir det en samlingslokal med inriktning på framtiden. 

Mer från Accent