UNF

UNF siktar på 250 nya verksamhetsgrupper

I oktober drar UNFs nya värvningsprojekt 250/250 igång. I år vill man satsa på att få skolungdomar att starta verksamhet – och först därefter bilda en förening. Målet är att få ihop 250 nya verksamhetsgrupper.

Att värva nya medlemmar till UNF genom att genast börja förklara hur man bildar en förening med allt vad det innebär har visat sig vara ett inte särskilt vinnande koncept. Nu vänder man på steken och åker ut och peppar skolungdomar att starta verksamheter. Först därefter kan föreningsbildande komma i fråga. Tidigare gjorde man ofta tvärtom.

– Målet är förstås att värva medlemmar till UNF, men i första hand vill vi få ihop minst 250 nya verksamhetsgrupper under hösten. Vi har skickat ut en kalender till drygt 150 000 högstadieelever runt om i landet och kommer under en sexveckorsperiod att besöka skolorna och hjälpa de ungdomar som vill starta verksamhet utifrån sina intressen. Vi stöttar med idéer och konkreta tips, säger Max Johansson, andre vice ordförande i UNF.

Han berättar att fokus ligger på hur man startar verksamhet, eftersom det är där de flesta ungdomar hittar ”sin” grej. Därefter kan man bli medlem och eventuellt bilda en förening.

– Vi har sett att det inte fungerar så bra att börja prata alkoholnorm med den här målgruppen. Många av dem har aldrig ens testat alkohol och då blir det fel. De tappar intresset. Det som ligger dem närmast är ju verksamhet och att ha kul ihop och det är där vi kommer in. Resten löser vi senare, säger Max Johansson.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer