Trygga Barnen

Olivia Trygg vann CAN:s förebyggarpris

Förra veckan utsågs Olivia Trygg, en av grundarna av organisationen Trygga Barnen, till årets förebyggare av CAN. Hon känner sig hedrad och stolt över utmärkelsen.

Det var under en galamiddag på Uppsala slott under den stora ANDT-konferensen Drogfokus i förra veckan som 27-åriga Olivia Trygg fick priset. Hon var en av tre kandidater – men trodde inte att just hon skulle vinna.

– Jag höll nästan på att svimma när jag hörde mitt namn ropas upp. Jag känner mig enormt stolt, rörd och glad över att Trygga Barnens arbete uppenbarligen betyder mycket för många. Folk sms-röstade och jag fick flest röster, vilket känns helt fantastiskt. Jag har fått veta att det inte bara var vuxna som röstade, utan även många barn, säger Oliva Trygg.

Hon menar att utmärkelsen är ett erkännande av Trygga Barnens arbete och det bär hon med sig i sitt fortsatta arbete för att stötta barn i utsatta miljöer.

Organisationen fungerar som länk mellan utsatta barn och samhället och Olivia Trygg har, enligt juryn, bidragit till att sätta frågor om alkohol, barn och vuxna i centrum. Hon föreläser i skolor och på möten om ungas situation i familjer med missbruk eller psykiska problem.

I motiveringen står det också att Olivia Trygg ”är en tydlig opinionsbildare och en förebild för många”.

Mer från Accent