Alkoholfria kartan

Alkoholfria kartan är här

Sedan tidigare finns restaurangkartan, pizzakartan och andra digitala konsumenttjänster. Accent presenterar nu den alkoholfria kartan. Här kan du hitta uteställen med bra alkoholfritt – och själv recensera det alkoholfria utbudet.

Svenskarna dricker allt mer alkoholfritt. Några av orsakerna är större utbud, bättre produkter och ökat hälsofokus. Och med det ansluter sig Sverige till den allt tydligare internationella alkoholfria trenden. Men på de flesta restauranger och uteställen lyser fortfarande bra alkoholfria alternativ med sin frånvaro. Det här vill alkoholfria kartan ändra på.

– Den är ett verktyg för alla oss som vill konsumera bra alkoholfria alternativ när vi går på krogen, säger Pierre Andersson, Chefredaktör Accent.

– Tillsammans ska vi se till att de som vill välja alkoholfritt på krogen ska ha lika många bra valmöjligheter som de som väljer att dricka alkohol.

Alkoholfria kartan är en tjänst från Accent. Här kan du hitta uteställen med bra alkoholfritt – och själv recensera det alkoholfria utbudet.
Alkoholfria kartan är en tjänst från Accent. Här kan du hitta uteställen med bra alkoholfritt – och själv recensera det alkoholfria utbudet.

I utvecklingen av Alkoholfria kartan har Accent samarbetat med ungdomens nykterhetsförbund, UNF.

– Det finns ställen som serverar riktigt schyssta alkoholfria drinkar, dessa ställen behöver uppmuntras och bli fler, säger Nicole Steegmans, förbundsstyrelsen UNF.

– Kartan kommer vara ett bra sätt för de som inte vill dricka alkohol att hitta ett bra ställe att gå till vare sig man valt att avstå från att dricka alkohol helt och hållet eller bara för den kvällen.

Alkoholfria kartan innehåller redan från start 141 recensioner från Kalix i norr till Malmö i söder. Uteställena betygsätts från ”uselt” till ”mycket bra”.

Alkoholfria kartan har sedan den här artikeln publicerades lagts ner. Den sida som nu finns på adressen har ingenting med IOGT-NTO att göra.

Mer från Accent