Alkoholfritt

Alkohol mindre poppis – alkoholfritt ökar

Utbudet av alkoholfria drycker ökar på grund av minskat intresse för alkohol.

Enligt amerikanska Restaurant News har andelen britter som svarar att de druckit alkohol den senaste veckan minskat från 74 till 63 procent för män och från 62 till 50 procent för kvinnor.

Enligt Drinkaware, industrins egen organisation för att få folk att dricka måttligt, är andelen vuxna britter som aldrig druckit alkohol numera 15 procent.

Trots att alkoholindustrin i år väntas uppnå biljonvinst, har alkoholkonsumtionen i större delen av världen faktiskt minskat.

Med den minskade efterfrågan på alkohol ökar behovet av att utveckla alkoholfria alternativ ökat.

Resataurant News skriver också att många producenter har tagit tillfället i akt att utveckla sitt alkoholfria utbud. Allt för att attrahera den växande gruppen som inte vill dricka alkohol.

I många större brittiska städer öppnas alkoholfria barer och i Mellanöstern blir det vanligare att hotell börjar marknadsföra sig som alkoholfria, trots att de inte tidigare serverat alkohol, om någon alls.

Så kallade mocktails, alkoholfria cocktails, växer i popularitet, enligt Restaurant News. De skriver också att Tokyos barer, som tidigare serverade endast öl, numera erbjuder alkoholfria alternativ. Som exempel nämner de baren i Keio Plaza Hotel som numera erbjuder 45 olika mocktails.

Enligt Restaurant News håller sig också allt fler restauranger med vatten-sommelier som kombinerar olika vattensorter med mat.

Alkoholfritt öl blir också allt mer populärt. De senaste fem åren har försäljningen ökat med 80 procent världen över. Islamska ledare i Saudiarabien och Egypten har utfärdat fatwor som tillåter konsumtion av alkoholfri öl.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer