Länkar och kommentarer – 11 februari 2011

 • Korta klipp ”Kommunchef Edition” – 11 Februari 2011
  Fredrik Strömberg samlar ännu mer om Katrineholms-kuriren.
 • Journalistik i demokratins och öppenhetens namn… | jardenberg unedited
  Joakim Jardenberg sammanfattar storyn om Katrineholmskurirens ”granskning” av kommunchefens användande av sociala medier. De första frågorna gick att förstå och i viss mån försvara tycker jag – det är tidningens förbannade uppgift att ifrågasätta vad kommunen gör för skattepengarna – men reaktionen på att kommunchefen publicerade tidningens frågor är minst sagt anmärkningsvärd.
 • ’Wine, supermarkets and British alcohol policy’
  Det rör på sig en hel del när det gäller alkoholpolitiken i England. Man diskuterar restriktioner i alkoholreklamen och sponsringen och man diskuterar det som den här texten tar upp: Problemen med akohol som säljs under inköpspris för att locka kunder till snabbköpen.
 • En dag i det globala livet
  Esbjörn är chef för IOGT-NTO:s Internationella Institut och just nu också regionansvarig i Sydostasien på deltid. Och en jävel på att blogga.
 • Piratpartiets valberedning avgår
  Ingen tycker att det är mer spännande än jag med nya mötesformer och nya sätt att realisera demokrati på. Men samtidigt är det otroligt korkat att inte ta tillvara den massiva kunskaps- och erfarenhetsmassa som byggts upp i våra folkrörelser och den svenska föreningsdemokratin under de senaste 150 åren. Det är inte alltid bäst att uppfinna hjulet på nytt.
 • När mamma super – Leva – UNT.se
  Viktig artikel. Var femte unge växer upp i hem där minst en förälder dricker på en riskabel nivå.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer