Gårdsförsäljning – tredje gången gillt!

Jag ska avstå från kommentarer om regeringsuppgörelsen som vi just nu ser framträda. Det finns  andra mer lämpade för den typen av analyser. En sak behöver dock påpekas i sammanhanget. I den överenskommelse som förhandlats fram mellan Socialdemokraterna och Centern står att läsa på sidan fem:

”En utredning om gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker ska genomföras. En förutsättning är att Systembolagets monopol säkras (Tillsätts 2020).”

På riktigt? Igen? Både Centerpartiet och Socialdemokraterna vet mycket väl att gårdsförsäljning redan har utretts vid två tillfällen och fortfarande inte blivit verklighet. Ändå blir inte slutsatsen att gårdsförsäljning är oförenligt med det svenska alkoholmonopolet. Dessutom klubbades ett beslut igenom redan i våras om en tredje utredning. Det är ett cyniskt och populistiskt spel från Centerpartiets sida att fortsätta sparka på denna döda häst, och att ge sken av att verka för landsbygden genom att fortsätta driva en redan förlorad fråga.

Lär dig mer om gårdsförsäljning med Accentpodden!

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer