Alkohol

Michael Phelps nykter över OS

Simmaren Michael Phelps, som i höstas åkte fast för rattfylleri, lovar att hålla sig nykter i fortsättningen – åtminstone fram till OS.

Världens genom tiderna bästa simmare får inte vara med på VM som pågår just nu i Kazan i Ryssland. Anledningen är att han stängts av på grund av att han åkte fast för rattfylleri i september förra året. Nu lovar han att hålla sig nykter – åtminstone till OS i Rio är över. Det rapporterar NBC.

– Redan innan jag hamnade i domstolen bestämde jag mig för att inte dricka igen förrän efter OS i Rio – om någonsin, säger Michael Phelps till NBC.

Enligt CNN var det andra gången han dömdes för rattfylleri. Dessutom fångades han på bild 2009 när han rökte marijuana på en fest. Bilden publicerades i den numera nedlagda tidningen News of the World.

Michael Phelps får hålla sig till tävlingar på hemmaplan i USA. Även om han tillåts tävla igen är han fortfarande avstängd från medverkan i landslaget. Enligt NBC har han genomgått ett 45 dagars långt rehabiliteringsprogram för sitt alkoholmissbruk och deltar i AA-möten. Han har hela tiden fortsatt att träna hårt med siktet inställt på OS i Rio.

Mer från Accent