Unga

IQ svarar på ungas frågor i ny videosatsning på Tiktok

Ungas dilemman blir korta filmer när IQ återupplivar Bullens brevfilmsformat.

Satsningen, som fått namnet Scener ur en fylla, tar formatet från det gamla ungdomsprogrammet Bullens brevfilmer. Under några veckor har man samlat in ungas dilemman kring hur alkohol påverkar deras relationer via sociala medier och i nästa vecka börjar de färdiga filmerna att rullas ut på Tiktok.

Men det är såklart inte personerna i filmen som skrivit brevet. Det är skådespelarna Adam Kais, Elsa Öhrn och Saga Samuelsson kommer att gestalta tittarnas frågor i korta videos regisserade av Fabian Penje, som tidigare förekommit i IQ:s dramaserie Ruset.

Det ska bli en spännande utmaning att ta teaterformatet till TikTok. Arbetet med Ruset har öppnat mina ögon för hur alkohol skildras i populärkulturen idag, och att den många gånger inte stämmer överens med verkligheten, säger Fabian Penje i ett pressmeddelande.

Ungdomarnas dilemman kommer också att diskuteras mellan programledarna Alice Stenlöf och Carl Tuleus samt sexologen Kalle Norwald och psykologen Siri Helle.

– Vi ställde oss frågan hur brevfilmen skulle se ut om den skapats idag, och då kom vi fram till det vi valt att kalla ”Scener ur en fylla”. Så, inspirerat av Bullen återlanserar IQ konceptet brevfilm för en ny generation, Säger Mojtaba Ghodsi, vd för IQ.

Mer från Accent