Ny chef

Han blir IOGT-NTO:s nya drogpolitiske chef

Emil Juslin axlar rollen som drogpolitisk chef på IOGT-NTO efter Irma Kilim.

IOGT-NTO:s nya drogpolitiska chef heter Emil Juslin, ett inte helt okänt namn på drogpolitiska avdelningen.

– Det känns jättespännande och roligt. Det är hedrande att få förtroendet att driva arbetet kring IOGT-NTO:s drogpolitik. Med tanke på att vi befinner oss i en viktigt tid för alkohol- och narkotikapolitiken så känns det viktigt att vara med och stå upp för medmänsklig politik, säger Emil Juslin.

Han har tidigare jobbat som politisk sekreterare i EU-frågor med placering i Bryssel. Efter tiden i Bryssel har han studertat statsvetenskap och nyligen färdigställt en masteruppsats om alkoholpolitiken i EU. Men att hans tidigare arbete fokuserat så mycket på EU tror han inte kommer innebära att IOGT-NTO:s drogpolitiska arbete nu helt kommer vändas mot Bryssel.

– Det tror jag inte, mina erfarenheter från EU kommer spela in men det är klart att målet är en balans mellan EU och den nationella politiken. Vi ska både se till att IOGT-NTO kan påverka i EU, att den nordiska modellen stärks, men också att den nationella politiken går åt rätt håll och värnar alkoholmonopolet.

Emil Juslin tillträder den nya tjänsten första april och har redan en bild av vad de viktigaste frågorna framåt är.

– För mig är det gårdsförsäljning och det svenska alkoholmonopolet. Gårdsförsäljningen är det största hotet eftersom det skulle innebära ett slut på monopolet.

Mer från Accent