Nykterhet

Världens barn drog in nära 80 miljoner

Radiohjälpens insamling Världens Barn drog i år in 79,5 miljoner kronor. Kampanjen genomfördes för trettonde året i rad och har under alla dessa år bidragit med mer än en miljard kronor till hundratals projekt över hela världen. Under de senaste veckorna har kampanjen kulminerat och många frivilliga har engagerat sig för att samla in pengar; med bössor och genom andra aktiviteter och jippon. Däribland IOGT-NTO som är en av de viktigaste 21 organisationerna som samverkar för Världens Barn.

I bland annat Stockholms Län Sydväst har 734 591 kronor samlats in under de senaste veckorna, för hela Stockholm är summan 2 092 259 kronor. IOGT-NTO är en av flera organisationer som bidragit till denna imponerande summa.

-Det är jag himla nöjd med. Alla förbättrade sina resultat jämfört med förra året. Och jag är jätteglad över att vi i år fått igång Södertälje, som var väldigt engagerade, säger Anna-Maria Mårtensson, regionsamordnare för Världens Barn Stockholm Län Sydväst.

Hon efterlyser dock ett ännu större engagemang från nykterhetsrörelsen och nämner att hon lyckades få upp information om IOGT-NTO på SVTs Världens Barn-sajt.

-Vi tipsade om ett musikcafé i Södertälje, vilket blev både uppskattat och uppmärksammat. Fler liknande initiativ skulle behövas, konstaterar hon.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent