USA: Cannabis har ingen medicinsk användning

Efter nio års väntetid har USA:s myndighet för narkotikakontroll DEA, Drug enforcement administration, bestämt sig. Cannabis ska fortsatt klassas som en av de farligaste drogerna, precis som heroin, och har inget medicinskt värde.

Beslutet kom nio år efter att The coalition for reschedueling cannabis skickat in en ansökan till DEA om att drogen borde omklassificeras eftersom forskning visat att cannabis har positiva effekter på en rad sjukdomar.

Men DEA håller inte med om att cannabis kan användas för att lindra och bota sjukdomar. Enligt deras beslut, som presenterades i början på juli, finns det ingen accepterad medicinsk användning för cannabis. Och klassificeringen av cannabis kommer inte att ändras. Det här rapporterar tidningen LA Times.

Cannabis har räknats som en av de farligaste drogerna i USA sedan 1970 när kongressen antog the Controlled substance act. Trots att drogen är olaglig enligt de federala lagarna i landet har 16 delstater och Columbiadistriktet, som utgörs av USA:s huvudstad Washington, tillåtit försäljning och användning av så kallad medicinsk marijuana.

Joanna Wågström

Mer från Accent