Unga dataspelare tog kokain

DRUGNEWS. En omfattande knarkhärva i skånska Påarp har klarats upp av polisen. Flera ungdomar som spelat online på internet har bland annat använt kokain. Nu åtalas en 23-årig man som misstänks ha langat fler olika preparat.

Mannen greps i november när områdespolis gjorde rutinkontroll av tre unga ungdomar i Påarp utanför Helsingborg. De visade sig vara var påverkade av narkotika och en husrannsakan ledde till beslag av 16,25 gram kokain hos 23-åringen.

Polisen har i ett ungdomsprojekt för att hitta unga narkotikaköpare främst haft ögonen efter cannabis, men kom en omfattande försäljning av också andra droger på spåren. 23-åringen som suttit häktad sedan dess misstänks nu för att vid minst 45 tillfällen sålt kokain, ecstasy, amfetamin, cannabis och opiatläkemedlet Tramadol till minst nio ungdomar. Köparna är i åldrarna 15 till 29 år och de flesta bor i Påarp.

Under utredningen har polisen upptäckt att flera ungdomar sitter ensamma hemma och spelar onlinespel och intar samtidigt kokain. Våren 2010 gjorde hade polisen slagit till mot illegal kokainförsäljning från en spelhall i Helsingborg.

– Då gjorde vi ingen koppling till onlinespelandet, men det vi nu ser gör att vi måste undersöka om det faktiskt finns ett samband, säger Jonas Berg, chef för ungdoms- och narkotikagruppen i Helsingborg, i en kommentar.

Förutom den nu för grovt narkotikabrott åtalade 23-åringen kommer stämningsansökan inom kort lämnas mot de personer som köpt narkotikan, enligt Helsingborgs Dagblad.

• Totalt i knarkhärvan har beslagtagits knappt 17 gram kokain, 45 gram hasch, 25 gram marijuana, 7 ecstasytabletter, 55 ampuller anabola steroider och en tårgasspray.

Drugnews/SL

Mer från Accent