Alkoholpulver

Röster om nya alkoholpulvret

Alkohol i pulverform, vad tycker du om det? Accent frågade tre personer om deras tankar kring den nya produkten.

Företaget bakom alkoholpulvret Palcohol ser stora möjligheter för sin produkt. Svenska Systembolaget utesluter inte att alkoholpulvret Palcohol kommer att finnas i deras sortiment i framtiden. Påsarna med alkoholpulver väger cirka 30 gram. Och fördelarna är många, enligt företagets hemsida:

”De lätta påsarna passar aktiva och sportiga människor som är i farten. De får enkelt plats i bagaget och man slipper oroa sig för att de går sönder. Palcohol är din vän i alla lägen och du kan ta med den vart du än går!”

Men, vad tycker eventuella konsumenter om alkoholpulvret? Accent ställer frågan till tre olika personer.

Foto av Andreas Trozell

Andreas Trozell, 23:

– Det kan möjligen vara en bra grej för hemmabruk, men inte på en bar. Men generellt är jag skeptisk mot pulver. Jag har en känsla av det smakar sämre och känns lite ”b”. Sedan tänker jag att vad händer om man spär med för lite vatten? Blir det en jättestark drink då? Inte så himla bra.

Foto av Maria Frank

Maria Frank, 49:

– Det låter vansinnigt! Ett pulver gör säkert alkoholen mer tillgänglig för ungdomar. Det blir lättare att smuggla, langa och ta med om det kommer i en liten lätt påse. För vuxna kan det kanske fungera, men med tanke på ungdomarna tycker jag att en sådan produkt inte borde säljas.

Foto av Lina Wagman

Lina Wagman, 27:

– Nja, det känns lite sådär. En märklig grej som inte känns så fräsch. Men visst, det är ju enklare att transportera alkoholpulver än flaskor. Baksidan är väl att ett pulver känns mindre dramatiskt än en flaska. Det känns inte ”på riktigt” och då är risken att man testar, trots att det blir lika starkt som alkohol på flaska.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer