Politik

Tobias Kvarnryd

Hur länge har du varit medlem?

– Jag har varit medlem sedan 1987. Jag gick då med i UNF här i Huddinge, eftersom jag aldrig har druckit alkohol och ville lära känna nya människor. Jag gillade UNF direkt, tyckte det var ett prestigelöst, enkelt och nyktert umgänge där man kunde vara sig själv.

Numera är du aktiv i Junis. Varför?

– Jag sitter med i Junis styrelse och fungerar dessutom som arbetsledare för konsulenterna. Jag har varit aktiv i Junis länge, säkert närmare femton år. När jag kände mig klar med UNF i 25-årsåldern blev det så att jag gled över till Junis och blev ledare där. Verksamheten var bra och det hände mycket, så det kände naturligt att bli Junisledare. Jag gillar att jobba med barn, man får så mycket tillbaka. Dessutom ger Junis mycket kunskap och erfarenhet till mig personligen. Jag har fått möjlighet att gå olika utbildningar till exempel och har fått många möjligheter att utvecklas. Vi är ett bra gäng ledare i Huddinge, som verkligen brinner för att skapa bra verksamhet.

Hur aktiv är du?

– Vi har ju regelbundna onsdagsträffar för våra Junisbarn och jag försöker vara med så ofta jag hinner. Jag är även med på styrelsemöten och är delaktig i det som sker i distriktet. Jag försöker också medverka vid större arrangemang som discon till exempel. Det brukar då komma ett 50-tal barn till vår lokal, vilket är väldigt bra. Vi marknadsför oss i skolor och delar ut lappar. Det brukar vara populärt. Till våra discon och filmkvällar är alla barn välkomna, inte bara de som är med i Junis. Det blir ett sätt att locka till oss fler barn, som kanske blir intresserade av vår verksamhet.

Vad är det bästa med att vara Junisledare?

– Jag gillar att busa med barnen och att vara en förebild, någon de kan se upp till. Jag tror att jag ger dem trygghet. En del barn kommer från problemhem och då kan det kännas skönt att det finns någon annan vuxen som kan lyssna. Junis blir en frizon för de barnen. Men sedan är det också så att man träffar många trevliga människor i Junis. Jag har fått vänner och det är väldigt prestigelöst. Annars tror jag generellt att Junis fyller en viktig funktion för många barn. De kommer ut på aktiviteter i stället för att sitta hemma vid datorn. All tid som barnen är hos oss är värdefull, oavsett hur ofta de kommer.

Hur skulle du vilja utveckla Junis i Huddinge?

– Jag skulle vilja samarbeta mer med skolor, så att vi kunde hålla våra discon i skolans lokaler, med oss som tydlig avsändare. Barn älskar att gå på disco och skolan är ju tillgänglig för alla och lättare att ta sig till än vår lokal. Dessutom skulle jag önska att vi kunde samarbeta mer över distriktsgränserna.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer