Alkohol

Systembolaget varnar vinguiden.com

Systembolaget varnar i ett brev Vinguiden att vidta rättsliga åtgärder om företaget inte slutar göra intrång på systembolaget.se och agera mellanhand åt privatkunder.

Idag kan privatpersoner beställa via användarkonto hos Systembolaget och sedan i systembutiken betala och hämta ut beställningen.

Men företaget Vinguiden promotar vissa vinmärken och skapar utan tillstånd användarkonton hos Systembolaget och gör beställningar för kunder via sin egen hemsida, enligt Systembolaget.

Systembolaget har flera gånger påminnt Vinguiden om att statsmonopolet har ensamrätt på alkoholförsäljning i landet och att det är inte är tillåtet för bolag att vara mellanhand vid köpen.

Trots två tidigare varningsbrev och upprepade påminnelser så har företaget, efter mindre justeringar, fortsatt att göra intrång, enligt Systembolaget.

– Vi accepterar bara beställningar direkt från kunden på systembolaget.se. Då kan vi även ge hög service och rätt information. Fortsätter Vinguiden med intrång, så måste vi gå vidare med stämning, säger presschef Lennart Agén till Drugnews.

Företag som marknadsför vissa märken får ofta ”kick-back” från leverantörer i förhållande till hur mycket kunder beställer.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer