Skatt

Skatteverket vill beskatta ljusskygg internethandel

På det så kallade Darknet går det bland annat att köpa droger och sexuella tjänster. Nu vill Skatteverket titta närmare på vad som säljs online och vad som bör beskattas.

I årets genomgång av skattedeklarationer kommer Skatteverket att titta extra noga på handel online. Även den handel som sker på den dolda delen av internet, Darknet ska granskas, det rapporterar SVT.

Darknet är delar av internet som bara kan nås med speciell programvara. På Darknet sker bland annat försäljning av narkotikaklassade mediciner och cannabisfrön. Det är handel som kan och bör beskattas enligt Skatteverket.

– Ett exempel är cannabisfrön eller lyxfågelfrön som de ofta kallas på nätet. De är inte olagliga att sälja utan det är när du driver upp plantan som det blir olagligt, säger Rebecca Filis, verksamhetsutvecklare på Skatteverket till SVT.

Handel med illegal narkotika går däremot inte att beskatta.

Vill du läsa mer om alkohol och andra droger? Prenumerera kostnadsfritt på Accents nyhetsbrev och få veckans nyheter direkt i din mejlbox:

Din e-post

»

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer