Serieroman tar upp viktiga frågor

UTSTÄLLNING: ”Går rakt in i hjärtat.” ”Viktiga frågor att ta upp till diskussion i dagens samhälle.” Det är några av kommentarerna efter utställning och seminarier kring Malin Billers nya självbiografiska serieroman ”Om någon vrålar i skogen” på Kulturhuset i Örebro i början av december. Bakom arrangemanget stod IOGT-NTO 523 Gänget, i ett samarbete med UNF, NBV och Örebro kommun.

Utställningen bestod till största delen av sidor ur Billers bok. De starka bilderna skildrar en uppväxt med missbruk, övergrepp och utanförskap. Men också en väg till att som tyst och blyg tjej våga må bra och acceptera sig själv som den man är.

– Jag kanske kan hjälpa någon med det här, någon som känner igen sig. Det är det viktigaste, säger Malin Biller, vars serier syns i bland annat ETC och Galago.

I ett samtal med Helena Wannberg berättade Malin Biller om sin uppväxt och tankar kring hur barn kan bli sedda. Deltagandet var stort från socialtjänst, skola och allmänhet.

På seminarierna gavs även information om Junis årliga rapport om stöd för barn till missbrukare och Örebro kommuns Sputnik-grupp, som arbetar med barn till missbrukare, informerade om sin verksamhet.
Över 150 personer såg utställningen under de dagar den hölls öppen.

Text och foto: Erik Winnfors Wannberg

Mer från Accent