Alkohol

Ryanair förbjuder medhavd alkohol på vissa flygsträckor

Ryanair tillåter inte längre att passagerare tar med sig alkohol på flyget till England från Ibiza. Orsaken är tidigare incidenter med fulla passagerare.

Alkohol i samband med flygresor förefaller bli ett allt större problem. Särskilt oroande är det förstås när det är besättningen som är berusad, i synnerhet om både kapten och styrman har druckit som på Air Baltics inställda flyg från Oslo till Kreta i söndags.

Flygsäkerheten hotas dock även av fulla passagerare som bråkar och inte lyssnar på besättningens instruktioner.

Upprepade problem har lett till att Ryanair nu har förbjudit passagerare att ta ombord taxfree alkohol på planet. De har gått ut med en varning till passagerarna att personalen kan komma att visitera passagerarna för att hindra dem att ta med alkohol ombord. Det rapporterar the Telegraph.

Ryanair har också meddelat att den som försöker gömma alkohol eller på annat sätt bär sig illa åt inte kommer att få följa med planet och någon kompensation kommer inte att utgå.

– De som har handlat kommer att bli ombedda att lägga ner det i handbagaget och sedan skicka ut det till bagageutrymmet via gaten eller lämna varorna kvar på flygplatsen. Bekvämlighet och säkerhet för passagerare och besättning går före allt annat, säger en representant för Ryanair.

Ryanair säger att de konsulterat både passagerare och berörda flygplatser innan de fattade beslutet.

Förra veckan stängdes två passagerare av på livstid från flygbolaget Jet2 och ett annat flygbolag har skickat e-post till sina passagerare och varnat för att de kommer att kontrollera hur mycket passagerarna dricker. SAS införde i somras en regel som säger att besättningen kan besluta att inte servera fler än tre drinkar.

Mer från Accent