Alkohol

Region Skåne sponsrade mingel med alkohol

Den här veckan pågår en stor mediekonferens i Malmö. Region Skåne sponsrade med mingel där det bjöds på alkohol.

”Media evolution – the Conference” heter den stora mediekonferens som pågår i Malmö. Under onsdagskvällens mingel bjöds deltagarna på snacks och en drink. Notan på 70 000 kronor stod, enligt Helsingborgs Dagblad, Region Skåne för.

– I mingel ingår någon typ av dryck, säger Annika Annerby Jansson (M), ordförande för presidiet för internationella frågor och representation, till Helsingborgs Dagblad.

Enligt Annika Annerby Jansson är det inte ovanligt att regionen stöttar arrangemang med mingel, luncher eller middagar där det kan serveras alkohol.

– Jag har lite svårt att se varför det inte är okej. Varken vi, Malmö, Lund, Helsingborg, eller någon annan offentlig organisation vad jag vet, har någon som helst policy att vi inte ska sponsra arrangemang där det kan tänkas förekomma alkohol, säger hon.

Annika Annerby Jansson hänvisar till Region Skånes policy som tillåter att alkohol kan serveras i måttliga mängder vid regionens tillställningar.

Att Region Skåne stöttar mediekonferensen tycker hon är självklart.

– Vi stödjer evenemang så att de förläggs i Skåne. I det här fallet marknadsförs dessutom Skåne med film och annat, säger hon till Helsingborgs Dagblad.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer